tisdag 23 oktober 2012

Höst eller?

Tiden här nere flyger förbi fruktansvärt fort. Nu är det ungefär två månader kvar tills jag sätter min fot i Sverige igen. Vare sig jag flyttar hem eller bara besöker över jul. Har redan börjat inse hur jobbigt det kommer bli att lämna allt och alla här nere, troligtvis jobbigare än det var att lämna allt när jag flyttade hit ner... 

Hur som helst, nästa vecka är det "block week" för alla på International Business. Det innebär att det är en väldig massa folk som är lediga från skolan, vilket i sin tur rimligtvis innebär resande. 
Förhoppningsvis även för mig, så vi håller på och smider lite spännande planer!

I lördags åkte vi på ännu en "utflykt". Den anordnades denna gång av en kille från students4students, vilket är en grupp tyska studenter som fungerar som faddrar för oss internationella studenter. Vi åkte söder ut till Sigmaringen, en stad från runt 1000-talet. Här fanns självklart ännu ett slott för oss "Castle hunters", nämligen Castle Sigmaringen. 
Dock har det gamla slottet förstörts, återuppbyggts, brunnit ned, återuppbyggts och renoverats.. så det innebär att det inte direkt var någon medeltidsborg. I detta slott bodde under andra världskriget den delen av franska regeringen som samarbetade med Tyskarna. Men, de var inte kvar i lördags och vi kan ju räkna ut vad som hände med dem! :-)
 Bortsett från dessa gevär på utsidan så finns en av Europas största vapensamlingar i slottets armory. Över 3000 föremål från 1500-talet och framåt. Allt från armborst, gevär från andra världskriget och enorma tvåhands svärd till en full samuraj rustning. Värdet på den enklaste rustningen var runt 200.000 Euro och det totala värdet för samlingen var omöjligt att uppskatta även för dem. Tyvärr fick man ej ta kort inne i slottet.
Hur som helst fick vi oss en guidad tur och efter det begav vi oss på en 1 mil lång vandring i det fina vädret (Var ca +20 i skuggan här nere i helgen och klarblå himmel). Inte direkt så man saknat Sverige. 
.....
Vi besökte även djävulsbron mitt ute i ingenstans, eller vi vet åtminstone inte vart vi var. Men bron gick mellan två bergsväggar och om man ramlar ner var det väl ca 50 meter ned.
För att sammanfatta de hela så hade vi en trevlig lördag som vi även avslutade på "deja vu", en restaurang med god mat och dricka. Till Victoria där hemma, natten spenderades på ryskt vis! ;-)

I söndags spelade vi beachvolley hela dagen i ett väder som närmast kan liknas vid bra svenskt sommarväder. 
Första gången i mitt liv jag kan spela beachvolley utomhus i Oktober. Kvällen avslutades med barbecue och ett gäng sköna grabbar! Vill verkligen inte skryta men tror alla skulle uppskattat att kunna sitta utomhus och grilla till 12 på natten en söndag i Oktober.

Nu är det så där höst fint här nere, lagom varmt och löv överallt. Därför bestämde vi oss för att "bestiga" den andra av de två höga kullarna som omger staden. Vem har något bättre för sig en måndag eftermiddag? 
Vi hade trevligt och jag fick en massa fina kort! Höst fint, japp!

Over and out!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar