söndag 30 september 2012

Oktoberfest!

Ännu en punkt att checka av på min "Saker att göra innan du dör"-lista! Kommer bli mycket bilder, lite text, för trött hehe..!
I fredags natt begav sig 23 tappra studenter mot München för att besöka Oktoberfest.
Resan dit var väl ingen höjdare... 4 tågbyten, 3 och en halv timmes väntan i Ulm mitt i natten och sedan ett tappert försök att sova någon timme på ett tåg proppat med fulla människor... Omöjligt!

Folk började redan dricka öl vid 05.30 och var lagom packade när vi kom fram till München!
Kom på att jag kan kryssa av en sak till, sett världens högsta kyrka i Ulm, 161.5 meter hög. Högt!

När vi kom fram i München kl. 07.30 begav vi oss mer eller mindre direkt mot Oktoberfest, vilket inte var svårt att hitta till. Tusentals människor överallt, blev lite smått avundsjuk på alla lederhosens och skjortor, jag borde skaffat mig ett par..

Väl där var vi självklart tvungna att ta ett foto framför skylten vid entrén.
Eftersom vi hört att man var tvungen att vara där tidigt som bara den för att få komma in i ett tält och få ett bord började vi köra till det största vi kunde hitta! Det blev Augustiner Bräu Festzelt med plats för ca 6000 personer inuti och 2500 utanför. Totalt finns det 14 stor och 15 mindre tält, litet party?! Eftersom folk inte direkt lämnar borden när de fått ett inuti något av "tälten" så valde vi att stanna i där inne så fort vi kom in. Vi hade flyt som kunde springa in genom sidoin gången, men lite tur ska man ha!
Fischer Broni
Paulaner
 
Sparten-Franziskaner
 
Hacker-Pschorr
 Augustiner
 
Paulaner
 
Hippodrom

Våra bordsgrannar var galna italienare, inte direkt städare, men å andra sidan, ingen var..
Vi hade en grym lördag och jag åker mer än gärna tillbaka nästa år! Hände massa galet men vissa saker borde stanna på Oktoberfest!
Alla som ställer sig upp på bänkarna måste häva glaset medan alla andra hejar på. Gick bra för vissa, mindre bra för andra haha. Thales representerade Brasilien!

Synd att ljudet krångla! Varje gång bandet i mitten börjar sjunga "Ein prosit".. måste alla sjunga med, skåla och sedan dricka!
Vi hade inte en jätte tråkig lördag om man säger så!







Mario love his giiiirls!!




Efter några timmar lämnade vi "tältet" och tittade in hela området som är som ett enda stort nöjesfält. Tänk er om man korsar Liseberg med 14 gigantiska firmafester, galet! Förstår varför folk så gärna åker hit och av vilken anledning de har + 6 miljoner besökare under de 3 veckorna varje år..! Nästa helg drar några av de andra grabbarna och tjejerna iväg dit, redan avundsjuk!..
 Ingen aning om vad det här är för staty eller vad för hus det är. Men, måste ju vara något speciellt?
Lederhosen, öl och karuseller!

På väg till tåget klättrade vi upp i en stor kyrka nära festområdet och tittade ut över hela München, trevligt avslut på dagen.


 Tower climbing
 München
Hela Oktoberfest-området sett från kyrktornet!

Vi var vakna i ca 42 timmar i sträck den här helgen. När vi kom hem efter ännu en oändlig tågresa i lördags natt vid kl. halv 1 var man inte direkt sugen på fest... Taxi hem, mat och efter det slocknade jag i 10 timmar. Tack för en underbar weekend allihopa. Ännu ett minne för livet.

Idag har vi spelar lite volleyboll och fotboll, energin är inte på topp! Hade kunnat skriva sida efter sida om helgen, men låter det vara tills vidare!.. Strax dags för sängen igen, rehab..!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar