söndag 16 september 2012

Slott, öl och söndagshäng

Nu börjar studentlivet verkligen komma igång.. senaste två dagarna har vart fina, jag trivs!
Igår åkte vi till Heidelberg, en stad ca två timmar nordväst om Reutlingen, som ligger precis vid floden Neckars. Här har det druckit öl i många hundra år och området befolkades redan på yngre stenåldern, så varken vi utlänningar eller alla japanska turister var först på plats!.. 
Här kommer en bild på några av de asiatiska turisterna, woha!

För övrigt så har de hittat en underkäke från en människa som levde här för 500 000 år sedan, de ni!
Drottning Silvia är även här ifrån, fast inte riktigt lika gammal som käkbenet...


Själva bussresan dit var inte så party, halva bussen var nog bakis sedan natten innan och 07.45 är inte mänskligt på en lördag.. Hur som, när vi väl kom dit fick vi gå runt lite på egen hand för att sedan få en guidad rundtur av själva slottet. Mycket trevligt tyckte vi, här har ju folk trots allt haft ihjäl varandra i hundratals år, om än inte på senaste tiden! Efter guideturen fick vi spendera de sista timmarna på egen hand vilket innebar att ta en titt på resten av staden, shoppa souvenirer och ta oss några öl! 
 Skulle nog kunna tänka mig att bo här ett tag. 

 Utanpå själva palatset inne innanför slottsmurarna fanns stora skulpturer på alla viktiga personer under historiens gång. Troligtvis kommer jag stå där med om en vecka.
Förutom slottet har staden även Tysklands äldsta universitet, grundat 1386. Gammalt! 
 För oss som gillar ljus öl är de här rena paradiset. 0.5 l för ca 3 euro är helt okej, bättre än happy hour hemma!
 För alla som sett filmen Beer Fest, speciellt till dig Kim, de existerar på riktigt här nere! Das Boooot!
 Eftersom vi avverkade "Passera genom världens smalaste gata" för några dagar sedan ville vi inte vara sämre igår. Världens största vintunna, ännu en sak att kryssa av på min bucket list! Den har för övrigt ett dansgolv ovanpå, perfekt när man har fest.
 Jag och Jorge chillar på slottets "väggbolls-bana", medeltida variant av squash. De var sportiga redan då!

Som de äkta utländska turister vi var tog några av oss ännu ett fantastiskt gruppfoto framför en inte lika stor vintunna.
 
Eftersom tyskarna älskar att dricka öl kunde vi inte motstå att inhandla ölglas. Men de finns många kvar så bara att skicka beställningen så löser jag det!
För övrigt så är det så här folk tar sig runt här nere. I en gammal Bugatti som troligen är värd mer än de flestas årsinkomst de närmaste 5 åren..
 Eller på enkla motorcyklar...
 Och sedan säljer de granatsplitter i konditorierna.. Troligen från andra världskriget?
Efter en 2 timmars bussresa hem lyssnandes på sjungande mexikanare/brasilianare så bestämde vi oss för att dra ut smaka på ännu några öl. Blev en rätt vild natt med amerikanare som drack salt på fyllan. Alla blir väldigt rika när de är fulla! Min första upplevelse av tysk nattklubb helt okej. Sehr gut! 

Söndag var game day, efter att ha sovit bort halva dagen var de dags för fotbollsmatch. Söndagshäng borta vid stadion med alla som ville vara med, en helt okej söndag. Vi lirade några matcher och vann givetvis åtminstone 2 av dem. Någon måste ju upprätthålla Sveriges heder här nere! När Zlatan gör det i  Frankrike får jag ställa upp i Tyskland!
 Team Brasilien, Frankrike, Mexiko, Egypten, England, Ryssland, Sydafrika, Jordanien, Belgien, Sverige, Ungern... Troligtvis glömt någon nation.

2 kommentarer:

  1. du, asiatiska turister är inga cirkusapor man tar kort på bara så där.. just sayin

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du håller uppe min Svenska fotbollsheder genom att vinna minst 90% av alla fotbollsmatcher du deltar i! För övrig, det kommer garanterat inte var din sista öl!

    SvaraRadera